Vill du vara med och vidareutveckla den digitala kundupplevelsen, ett jobb med stor frihet och många kontaktytor både internt och externt? Har du ett öga för digitalisering, trivs med kundkontakt, att koordinera, samarbeta och utveckla? Då är detta rollen för dig!

I rollen som säljkoordinator ansvarar du för kundrelationer med både befintliga och potentiella kunder via chatten på vår hemsida. Ditt uppdrag är att stärka den personliga relationen på nätet och optimera den digitala kundupplevelsen. Det innebär allt ifrån att hantera förfrågningar, behovsanalys och att fånga upp leads till ny- eller merförsäljning men också enklare användarfrågor. I rollen som säljkoordinator blir du bryggan mellan försäljning och marknad. Tillsammans med marknadsavdelningen utvecklar du chatten. Här finns stora möjligheter att påverka för att digitalisera och jobba mer datadrivet. Med fokus på att ge bästa tänkbara service får du stor möjlighet att sätta egen prägel på rollen och struktur för arbetet. En dag på jobbet kan innebära:

  • Prioritera nya leads och tilldela säljare
  • Svara på enklare frågor i chatten
  • Kontakta kunder för kompletterande information
  • Följa upp utskickade mail
  • Samverka med marknadsavdelning och Hogia-gruppens säljbolag


Utöver härliga kollegor och fantastik utsikt från kontoret så erbjuder vi:

  • Kompetensutveckling och goda utvecklingsmöjligheter
  • Balans mellan jobb och fritid. Vi satsar på hälsa och erbjuder flertalet träningsaktiviteter. Det finns även möjlighet att jobba hemifrån några dagar i veckan.
  • Förmåner - bl.a. kollektivavtalad tjänstepension, friskvårdsbidrag, sjukförsäkring, personalrabatter m.m.

 

Är du den vi söker?

Är du nyfiken, kreativ, självgående och strukturerad så kommer det att vara dig till stor hjälp. Du kommer nätverka mycket internt så det är positivt om du trivs med samarbete och bygga relationer. Då du dagligen kommer att kommunicera med kunder är det viktigt att du har lätt för att utrycka dig obehindrat på svenska, både i tal och skrift. Sist, men absolut inte minst, söker vi dig med ett hjärta som klappar lite extra för kundupplevelsen. Har du en bakgrund inom kundservice, innesälj eller som koordinator så kommer du att ha nytta av dessa erfarenheter.

Vi tillämpar löpande urval, välkommen in med din ansökan redan idag!


Hogia Open Office AB,
en del av Hogia-gruppen, erbjuder småföretagare så väl som mindre och medelstora företag lättanvända, effektiva och flexibla lösningar som skapar effektivitet i vardagen. Med Hogias moderna och molnbaserade system inom ekonomi och Lön/HR går man från analog till digilog eller helt digital.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stenungsund
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Kontakt
  • Jenny Cedervall, 0303-66616
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb