Vill du vara en nyckelperson i vårt informationssäkerhetsarbete inom Hogia gruppen? Vill du arbeta med säkerhetsfrågor både strategiskt och operativt? Då kan du vara vår nästa Information Security Officer! Hogia bygger system i den absoluta framkanten av marknaden och säkerhetsarbetet är en högt prioriterad fråga nu och framåt. 


Säkerhetsteamet har till uppgift att säkerställa att våra säkerhetskontroller är anpassade för vår verksamhet, för att garantera deras effektivitet, ändamålsenlighet och efterlevnad. Vår utmaning är att skräddarsy kontroller för verksamheter som bedrivs lokalt för att de ska kunna behålla sin produktivitet. 

 

Vad kommer du att göra? 

Som vår Information Security Officer ansvarar du för att vidareutveckla och förvalta strategier och aktiviteter som rör IT- och Informationssäkerhet i vår koncern. Det är en viktig och spännande roll där du arbetar med säkerhetsfrågor som är direkt kopplade till kvalitén på de värdeskapande tjänster vi levererar till våra kunder. Du kommer att självständigt hämta in och förstå verksamhetens behov och sen föreslå och implementera effektiva säkerhetslösningar. 

I rollen kommer du få applicera din kompetens i en organisation som ständigt måste anpassa sig efter en föränderlig marknad och hotlandskap. I Hogiakoncernen finns möjlighet att utvecklas inom eget område samt även kunna ta eget initiativ inom något fält som vi verkar inom i våra bolag. 

 

Arbetsuppgifter: 

  • Driva säkerhetsfrågor på våra olika moln- och IT- driftverksamheter ihop med driftcheferna och bolagschefer  
  • Kvalitetssäkra standard för vår ISO-certifiering genom att tex. verifiera genomförda penetrationstester, riskbedömningar och säkerställa dokumentation 
  • Besvara säkerhetsfrågor från våra kunder 
  • Hantera och driva säkerhetsfrågor ihop med Hogias säkerhetschef 

 

Är du den vi söker? 

För den här rollen tror vi att du har en eftergymnasial utbildning inom IT och en gedigen förståelse för hur IT- och informationssäkerhet bidrar till att uppnå organisationers affärsmål. Vi tror också att du stämmer väl in på nedan punkter: 

  • Minst 5 års erfarenhet av arbete med IT och Informationssäkerhetsfrågor, operativt såväl som strategiskt 
  • Vana av implementering och efterlevnad av ISO-standarder med tillhörande kontroller 
  • Erfarenhet av att leda andra eller leda projekt, formellt eller informellt, inom IT- och informationssäkerhetsområdet 
  • Kommunicerar väl i tal och skrift, både på svenska och engelska 

Som person tror vi att du är analytisk, noggrann och strukturerad. Arbetet omfattar många interna och externa kontakter så det är av stor vikt att du har lätt för att driva dina ärenden i samarbete med andra. Du kommer även få chans att driva många projekt självständigt vilket ställer krav på initiativförmåga och ansvarstagande. 

 

Att jobba hos oss  

Med moderna verktyg, vass kompetens och långsiktighet i allt vi gör, bygger vi smarta lösningar som gör skillnad för våra kunder. För oss är det viktigt med hållbarhet oavsett om det gäller våra produkter, lokaler eller dig som medarbetare. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter och balans mellan jobb och fritid. Vi satsar på hälsa, fina förmåner och möjlighet att jobba hemifrån ett par dagar i veckan, om du har behov av det. 

Vi har ett genomarbetat erbjudande till våra anställda med sjukvårdsförsäkring, distansarbete & flextid, hälsa & friskvård och erbjuder flertalet träningsaktiviteter. Vårt kontor ligger vackert beläget med en enastående utsikt över havet. 

Här får du arbeta på ett företag som gått från att ha varit pionjär i databranschen till en ställning som marknadsledande aktör för IT-stöd inom ekonomi, HR och transportlösningar. Visste du att 2 miljoner människor i Sverige får sin lönespecifikation från ett Hogiasystem och 6 miljoner resenärer får varje dag information om sin resa från våra tekniklösningar? 

Välkommen med din ansökan redan idag! Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För denna tjänst genomför vi en bakgrundskontroll innan tillsättning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stenungsund
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Kontakt
  • Olof Kinell, 070-8151249
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-08-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb