Hogia Public Transport Systems AB

Hogia Public Transport Systems AB har idag en unik position på marknaden som leverantör av prestandakritiska, komplexa realtidssystem för kollektivtrafik. 1,5 miljarder resor med kollektivtrafiken i Norden görs varje år med reseinformation från Hogias informationssystem PubTrans och 9 av 10 kollektivresenärer får information om sin resa genom ett system från Hogia. Vi har bland annat de största kollektivtrafikhuvudmännen i Norden som våra kunder. Hogia Public Transport Systems driver aktivt den tekniska utvecklingen inom kollektivtrafik framåt i Europa.

En av våra testare kommer nu att gå vidare mot andra utmaningar inom Hogia och vi söker därför en ersättare som vill arbeta med prestandatester.

 

Om tjänsten

Som testare kommer du att självständigt planera och genomföra tester på alla våra produkter. I tjänsten ingår också att ansvara för planering, utförande och rapportering av prestandatester samt ha det tekniska ansvaret för våra testmiljöer. Du kommer att ingå i ett testteam på sex personer i varierande ålder, med en jämn fördelning med hänsyn till kön och etnicitet. Dina blivande kollegor har lång erfarenhet av komplexa system och stimuleras av att deras arbete gör en skillnad i människors vardag varje dag.

Arbetet kräver att du har ett strukturerat arbetssätt, att du kan leverera tillförlitliga resultat med en tydlig rapportering. Vi har både internationella samarbetspartners och kunder och det är därför viktigt att du både skriver och talar flytande svenska och engelska. Vi är certifierade Microsoft Guld Partners och arbetar mestadels med både verktyg och tekniker från Microsoft. Vi arbetar enligt SCRUM och dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande, utmanande och tekniskt komplexa.

Arbetet i sin helhet innebär att:

  • Planera och ta fram testfall
  • Genomföra testfall
  • Rapportera och dokumentera testresultat
  • Ansvara för teamets testmiljöer och att dessa är dokumenterade
  • Ansvara för prestandatester (inkluderar förstudie, design, utveckling, analys, utvärdering och rapportering)


Vem är du?

  • Du är troligen system- eller datavetare eller motsvarande och har ett stort intresse för teknik och hårdvara.
  • Du har erfarenhet av MS SQL och Transact SQL
  • Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska

Vi söker dig som är entusiastisk och har stort engagemang för din uppgift. Du har lätt för att samarbeta i grupp med ett agilt förhållningssätt, delar gärna med dig av dina kunskaper och tycker om att analysera komplexa problem. Du motiveras av en utmanande uppgift och ger dig inte förrän du har identifierat systemets flaskhalsar och vad dessa beror på. Du är genuint intresserad av test och teknik och håller dig kontinuerligt uppdaterad inom området. Om du har erfarenhet av prestandatester och realtidssystem så är detta starkt meriterande men inte ett krav.

Att arbeta hos oss

Vi jobbar långsiktigt i allt vi gör, när vi utvecklar produkter, medarbetare och relationer till kunder. Vi är måna om att skapa en miljö där medarbetare får ta ett tydligt ansvar med stora möjligheter till utveckling. Vi tror att vi presterar bäst när vi är raka och tydliga i vår kommunikation och våra ansvarsområden, att vi vågar ta för oss men även att be om hjälp. Vi arbetar systematiskt med utbildning, uppföljning och coachning och lär av varandra i en prestigelös miljö. Vi hjälps åt helt enkelt. Tillsammans vidareutvecklar och bygger vi vår verksamhet i små steg. Så har vi gjort sedan starten för 35 år sedan. Idag är vi 600 anställda i Hogiagruppen och har som mål att vara 700 anställda år 2020. Vi hoppas att du vill vara med på denna spännande resa!


Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Kika gärna på filmen: Hogia rekryterar - vi fokuserar på utveckling

Varmt välkommen in med din ansökan!


Om Hogiagruppen

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stenungsund
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Kontakt
  • Cecilia Pernhage, rekryterare, 0709-238853
Publicerat 2015-11-30
Sista ansökningsdag 2016-02-15

Tillbaka till lediga jobb